A2 Key for Schools este examinarea care ajuta elevii sa isi dezvolte competentele de scriere si vorbire in limba engleza la nivel A2. Certificatul poate echivala proba de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 9-a cu program bilingv si intensiv de limba engleza. A2 Key for Schools, cunoscuta anterior ca examinare Cambridge English: Key for Schools (KET for Schools) este potrivita elevilor de varsta scolara. Acest nivel de certificare dovedeste abilitatea unui elev de a folosi limba engleza in situatii comune de comunicare si le ofera motivatia de a continua studiul catre niveluri mai avansate, precum B1 Preliminary for Schools.
A2 Key for Schools este destinat aceluiasi nivel CEFR ca cel al A2 Key, dar are continut destinat elevilor de varsta scolara.
Evalueaza-ti engleza cu testul online, rapid si gratuit de la Cambridge.
Rezultatul iti sugereaza examenul Cambridge la care sa participi.
La ce ajuta acest certificat Cambridge?
Certificatul Cambridge A2 Key for Schools demonstreaza:
-
capacitatea de a intelege si utiliza fraze scurte, sintagme si expresii esentiale;
-
intelegerea textelor scrise in limba engleza, de dificultate redusa;
-
capacitatea de a se prezenta si de a raspunde la intrebari despre propria persoana;
-
abilitatea de a interactiona si intretine conversatii simple cu vorbitori de limba engleza.
De ce alegi aceasta certificare?
-
Ajuta elevii sa obtina abilitatile lingvistice necesare continuarii cu success a studiului, fie acasa, fie in alte oportunitati de pregatire.
-
Integrarea facila a elevului in programul si proiectele scolare.
-
Face parte dintr-o suita de examene care ofera pas cu pas, progresul lingvistic al elevilor.
-
Familiarizeaza si pregateste elevul cu participarea la probele de examinare
-
Pregateste-te pentru examen cu resurse certificate.
Probe examen
Examenul Cambridge A2 Key for Schools este format din trei probe (Citire si Scriere, Ascultare, Vorbire), concepute pentru testarea abilitatilor de folosire a limbii engleze. Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:
Modulul de Reading & Writing are 7 parti cu diferite tipuri de texte si intrebari. Partile 1-5 sunt de reading iar partile 6-7 de writing. Durata probei: 60 min.
Vezi mai mult »»
Partea 1 (Multiple choice- short texts)
- 6 intrebari - 6 semne, anunturi sau alte texte scurte si 3 propozitii (A-B). Candidatul trebuie sa aleaga care dintre cele 3 variante de raspuns se potriveste cu mesajul textului.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Citirea unor texte scurte si identificarea mesajului transmis.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 2 (Matching)
- 7 intrebari -3 texte scurte . Conform textelor, elevii trebuie sa decida daca raspunsul corect pentru fiecare intrebare este (A), (B) sau (C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Identificarea rapida a informatiei si intelegerea detaliilor prin citirea atenta.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 3 (Multiple choice- long text)
) - 5 intrebari- Un text lung. Conform textului, elevii trebuie sa decida daca raspunsul corect pentru fiecare intrebare este (A), (B) sau (C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Citirea unui text si intelegerea ideii principale si a detaliilor.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 4 (Multiple choice- gap fill)
- 6 intrebari - Un text scurt cu 6 spatii numerotate. Fiecare spatiu reprezinta un cuvant lipsa si elevii trebuie sa aleaga raspunsul corect (A, B sau C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Citirea si identificarea cuvantului corect pentru structura propozitiei (de exemplu, o prepozitie, precum ‘for’ sau ‘since’, sau o forma verbala, precum ‘keeping’, ‘keep’ sau ‘kept’ etc.).
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 5 (Open gap fill)
- 6 intrebari - Un text scurt, de exemplu o nota, un email sau o scrisoare. Sunt 6 cuvinte lipsa in text si elevii trebuie sa gaseasca cuvantul potrivit pentru fiecare spatiu.
Ce trebuie sa exerseze elevul
Gramatica, vocabular si ortografie.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 6 (Writing a short message)
- 1 intrebare - Elevii trebuie sa scrie un mesaj scurt (de exemplu, o nota, un email sau o vedere). Instructiunile indica elevului catre cine sa fie adresata nota/scrisoarea/emailul si ce sa spuna.
Ce trebuie sa exerseze elevul
Scrierea de mesaje scurte.
Punctaj
- 5 puncte.
Partea 7 (Writing a short story)
- 1 intrebare - 3 imagini. Candidatii trebuie sa scrie povestea descrisa de cele 3 secvente prezentate in imagini.
Ce trebuie sa exerseze elevul
Scrierea unei povesti scurte.
Punctaj
- 5 puncte.
Modulul de Listening are 5 parti. In fiecare parte elevii trebuie sa asculte o inregistrare si sa raspunda la intrebari. Elevii vor asculta fiecare inregistrare de doua ori. Durata probei: 30 min.
Partea 1 (Multiple choice)
- 5 intrebari - 5 conversatii scurte. Pentru fiecare conversatie sunt o intrebare si trei imagini (A, B sau C). Elevii asculta conversatiile si aleg raspunsul corect.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea pentru a gasi informatii cheie.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 2 (Gap-fill)
- 5 intrebari - Un monolog. Elevii asculta inregistrarea si completeaza un mesaj sau o nota.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea si scrierea corecta a informatiilor.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 3 (Multiple choice- long text)
- 5 intrebari - O conversatie si cateva intrebari. Elevii asculta conversatia si aleg raspunsul corect pentru fiecare intrebare (A, B sau C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea informatiilor.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 4 (Multiple choice)
) - 5 intrebari -5 monologuri/dialoguri. Elevii asculta inregistrarea si aleg raspunsul (A/B/C) potrivit, in functie de ceea ce au ascultat.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea si intelegerea ideii principale.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Partea 5 (Matching)
- 5 intrebari - O conversatie mai lunga si doua liste de cuvinte. Elevii asculta conversatia si potrivesc cele doua liste de cuvinte, de exemplu oamenii cu mancarurile lor preferate sau zilele saptamanii cu activitatile saptamanii.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea pentru a gasi informatii cheie.
Punctaj
- Un punct pentru fiecare raspuns corect.
Modulul de Speaking are doua parti. Fiecare student da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Un examinator vorbeste candidatilor si celalalt examinator asculta si ia notite. Durata probei: 8 - 10 min.
Partea 1 (Interview)
- Conversatie cu examinatorul. Examinatorul pune cateva intrebari personale elevilor si acestia raspund.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Oferirea de informatii personale
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
- 3–4 minute.
Partea 2 (Collaborative task)
Examinatorul ofera elevilor cateva informatii si cinci carduri reprezentand locuri/activitati/vacante/etc. Elevii trebuie sa discute despre ilustratiile oferite, inainte ca interlocutorul sa intervina pentru a incheia aceasta prima faza a dialogului. A doua faza este condusa de catre interlocutor, care adreseaza candidatilor cate 2 intrebari referitoare la subiectul anterior.
Ce trebuie sa exerseze elevul
Identificarea locurilor/activitatilor/vacantelor/etc prezentate in imagini, formularea de intrebari si exprimarea opiniei.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul
- 5-6 minute.
Proba examen: Reading & Writing (60 minute)
Continut
7 parti
32 de intrebari
Ce evalueaza
Intelegerea textelor simple si anunturilor din ziare, reviste, brosuri.
Proba examen: Listening (30 minute)
Continut
5 parti
25 de intrebari
Ce evalueaza
Intelegerea adresarii verbale prin anunturi si alte conversatii exprimate in ritm suficient de lent.
Proba examen: Speaking (8-10 minute)
Ce evalueaza
Testeaza capacitatea unui elev de a participa intr-o conversatie, raspunzand la si adresand intrebari simple. Proba de Speaking se desfasoara fata in fata, cu unul sau alti doi elevi. Aceasta modalitate conversationala face ca testarea sa fie realista si relevanta.
Continua procesul de inscriere la examen
Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe
|
In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.
EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationale
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de
IDP Education
pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.
Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.
Elev I. Martin, 18 ani, Voluntar
Yasmina R., Bucuresti, Candidat Examen Cambridge C1 Advanced
Dna. Prof. Carmen Salvan, Centrul de Limbi Străine Cambridge Deva
Dna. Prof. Mirela Radu, Manager Centrul de Limbi Straine Smart English, Sibiu
Dna. Prof. Laura Sabau, C.N. “Unirea” Targu Mures
Dna Prof. Petronela Barbulescu, C.N. Pedagogic “Carmen Sylva” Timisoara
Dna. Prof. V. SAVU, Reprezentant Scoala Gimnaziala Nr. 135, Bucuresti
Mona Gostian, Parinte Candidat, Bucuresti
Monalice RADULESCU, Parinte Candidat, Bucuresti
Alina NEGRUTIU, RIO Centrul de Limbi Straine, Bucuresti
Doina TIFREA, Manager Clubul Amazing Kids, ARAD
Daria T., Elev 12 ani, Bucuresti, Candidat la EEC App
Dna. Iuliana Ciotinga, Complexul Educational Laude-Reut, Bucuresti
Dna. Ana ANA, Reprezentant EDULAND Laborator de Educatie Nonformala, Corabia
Dna. Profesor Nicolle CIRLEA, Reprezentant Liceul Teoretic C.A. ROSETTI, Bucuresti
Jenny Spirkova, BIG BEN LANGUAGE SCHOOLS Bulgaria
Candidat examen IELTS Nov. 2020, Ploiesti, Prahova
Dna. Profesor A. Vlad, Cambridge Speaking Examiner, GALATI
Dna Profesor L. Stanciu, Reprezentant Scoala "N. Kretzulescu"
Andra DINU, Manager Arthur English Kids Club, Bucuresti
Dna. Profesor A. VLAD, Reprezentant Colegiul National ”A.I. Cuza”, Galati
Dna. Profesor A. Monescu, Reprezentant Colegiul National Unirea, Brasov
Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu
Dna. Profesor O. D. MILEA, Reprezentant Colegiul National „A.I. Cuza”, Galati
Dna. Profesor D. MARINCU, Reprezentant Sc. Gimnaziala nr. 13 & Language Express, Timisoara
Dna. Profesor R. I. Davidescu, Reprezentant Customised English, Brasov
Dna Profesor C. NEAGU, Reprezentant Liceul de Arte, Buzau
Dna. Profesor N. NECHITA, Reprezentant Art High School, Buzau
Dna Prof. R. Neatu, Teacher Trainer, Reprezentant Colegiul National "Matei Basarab", Bucuresti
Dna Prof. M. MANESCU, Scoala Gimnaziala "I. G. DUCA", Bucuresti
Ramona, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
Anisia, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
Denisa, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
Dna. Profesor M. White, Manager SPRINGFIELD School, Bucuresti
Elev M. D. IACOB, 18 ani, Voluntar
Dna. Profesor C. LERCH, Reprezentant Colegiul National „MIRCEA ELIADE”, Resita, jud. Caras Severin
Dna. Profesor A. IAZ, Reprezentant Liceul Teoretic “Constantin Serban” Alesd, jud. Bihor
Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu.
Prof. Serban, Partener EECentre
Elev A. L. CIHO, 18 ani, Voluntar
Prof. D. Postolachi, Partener EECentre
Dna. Prof. N. Nechita, Reprezentant Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzau
❮❮
❯❯
3 tari
Reprezentare functionala
10 ani
Examinari lingvistice autorizate
90+ orase
Prezenta teritoriala
300+
Centre educationale partenere
Comunicam offline & online
CONTACT
Program de Lucru: 09:00 - 18:00 | Luni - Vineri
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova
Examene engleza
Cambridge