Modelul de scoala preferat

30.11.2021

Modelul de scoala preferat

“Ce mai face educatia dupa aproape 2 ani de pandemie?” - un serial de 5 articole realizat cu sprijinul profesorilor de limba engleza.



INTRO: Vocea profesorului de Engleza
Dupa aproape 2 ani de pandemie, cand paradigma educatiei s-a schimbat in moduri niciodata prevazute, ne-am decis sa luam pulsul profesorilor de la catedra de engleza, trecuti instantaneu, ca toti ceilalti pedagogi, in spatele monitoarelor pentru predarea online.

Considerand ca acestia detin pulsul elevilor si parintilor, fiind interfata in actul educational, 500 profesori de limba engleza din 80 orase, au fost invitati, la dialog pe subiecte din domeniul educatiei, orientate pe studiul limbilor straine - zona noastra de referinta.

Intr-un serial de 5 articole povestim optica sintetizata a situatiei reale actuale, dar si despre propuneri de viitor. Azi despre ce model de scoala se prefera.

Ce model de scoala se prefera.

Dupa aproape 2 ani de pandemie, mare parte din profesori au afirmat ca modelul hibrid nu ar trebui sa continue, fiind considerat cea mai putin potrivita forma de invatare, cu orele cele mai solicitante si ineficiente.

Nici modelul online nu este preferat in actul educatiei, ba din contra “distruge orice urma de empatie si solidaritate, este doar despre individualism si egoism”.

«Ca sa parafrazez o reclama mai veche care spunea "Casa de copii nu e acasa", as zice "scoala online nu e scoala". Este doar o solutie de compromis, care a distrus mai mult decat a construit. Copiii au nevoie de socializare, de interactiune fizica, de contact vizual. Tinand copiii online in cei mai importanti ani ai dezvoltarii lor, este ca si cum ai creste o planta virtuala, pe care o urmaresti pe ecran, ii pui apa si ingrasamant virtual, poate chiar vorbesti cu ea si va creste mare si frumoasa. Dar nu vei avea niciodata satisfactia sa-i mangai frunzele, sa-i simti mirosul florilor, pentru ca ea ramane doar o imagine frumoasa, oricat efort ai investi. Nu va fi niciodata cu adevarat vie. Asta ne dorim de la viitor, oare? | Prof. Liliana Ibraimof, Bucuresti»

De departe, se prefera forma de invatare reala cu prezenta fizica la sala de clasa, insa “adaptarea” este cuvantul de ordine, atata timp cat pandemia Covid este activa.

«Invatamantul este facut pentru prezenta fizica la sala de clasa. Nimic nu e mai “sfant” decat interactiunea fizica, de la om la om. Este foarte importanta legatura profesor-elev, conexiunea directa si reala care se creeaza intre oameni. Procesul de invatare este evident mai eficient la sala, mai ales pentru grupuri mari de 25-30 elevi. Monitorizarea lectiilor este mult mai buna in format fizic, interactiunea devine mai valoroasa in motivarea si observarea copiilor. Conexiunea emotionala cu elevii este de nepretuit, emotiile, sentimentele si afectivitatea nu se pot impartasi online »

Elevii si-au schimbat si ei modul de invatare, devenind actori ai propriei invatari. De pe o zi pe alta au trecut de la folosirea manualelor clasice la exploatarea resurselor online: lecturi audio, teste Google Forms, exercitii Student Talking Time, lucrul in echipe ori perechi in Breakout Rooms.

«Pandemia ne-a demonstrat ca invatamantul online nu trebuie sa fie o sentinta, ci mai degraba, o alternativa, pentru a ne mentine pe linia de plutire. Am invatat ca se poate si asa, uneori ne-au iesit lucrurile mai bine, alteori mai putin bine. Cert este ca atat noi profesorii, cat si elevii, am depasit perioada critica a pandemiei, dar ne-am depasit pe noi insine. Si noi suntem SUPEREROII sec XXI. | Prof. Carolina Andronic, Chisinau »

================================================
Va multumim!

Cu multumiri adresate profesorilor de limba engleza, EECentre va invita sa urmariti sectiunea de Stiri, in care se vor publica periodic urmatoarele articole din serialul “Ce mai face educatia dupa aproape 2 ani de pandemie?”

================================================


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationale



EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.



Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

Din perspectiva unui voluntar EECentre, livrarea unui examen se desfasoara intr-o atmosfera propice concentrarii. Echipa EECentre este unita, comunicativa, sociabila, aspecte care m-au determinat sa imi continui activitatea si sa astept cu nerabdare urmatoarea sesiune de examinare.
Elev I. Martin, 18 ani, Voluntar

3 tari

Reprezentare functionala

10 ani

Examinari lingvistice autorizate

90+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Inspira-te cu noutati

Comunicam offline & online

Impartaseste-ne opinia

Ce putem face mai bine?



CONTACT
Program de Lucru: 09:00 - 18:00 | Luni - Vineri
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Telefon: +40374.995.903
Orar: Luni-Vineri | 09:00-18:00

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 09:00-18:00